Az 1997.05.04-i találkozóra készült családfa.

Természetesen sokszor talákozunk a szűkebb család, vagy a közelebb lakó rokonok tagjaival, de mindig csak szóban merült fel, hogy kellene egy nagyobb találkozót is összehozni, ahol a tágabb család - esetleg számunkra ismeretlen - tagjaival is megismerkedhetünk.

Először 1997. május 04-én volt egy szűkebb körű családi összejövetel, amely a Gregus család elérhető és mozgósítható tagjait érintette. Erre az alkalomra készült ez a kép, amely az én Gregus nagyapámtól (FiaMáté) kezdve sorolta csak a család tagjait.

Majdnem mindenkit ismertünk, és jó volt azokkal találkozni, beszélgetni, akikkel a hétköznapi életben sosem hoz össze a sors.

(A képre klikkelve új lapon megnyílik nagy méretben a kép.)A 2013.08.25-i találkozóra készült családfa. Aztán 2012. augusztus 25-én újra összehívta a nagycsaládot Mariska néni (Gregus Mária) Székkutasra. Ekkor már nem csak a nagyapám leszármazottait és a közelben lakó rokonokat hívta, hanem dédnagyapámtól számítva mindenkit. Ezen alkalommal Varga Kati vezényletével összeírtuk a neveket, és megfogalmazódott, hogy családfát is kellene készíteni. A fa nagy nehezen elkészült, a képre kattintva meg lehet nagyban is tekinteni.

A kép készítése közben is több módosításra szükség volt, mert az élet nem áll meg egyetlen kép kedvéért sem. Ekkor merült fel, hogy olyan oldalt kellene készíteni, ahol aránylag könnyen lehet a módosításokat végrehajtani, és mindenki megnézheti. Ekkor készült ez a családfa oldal.

Ezt a programot nem mi készítettük, hanem csak átvettük egy programozótól, aki volt olyan kedves, és nyílt forráskódú, szabad licenccel rendelkező programot készített. Ezt köszönjük Neki.

(A képre klikkelve új lapon megnyílik nagy méretben a kép.)
A családfa program egy jellemző képe. A csaladfa.ibituba.hu program használatáról

A jobb oldali kép a program egy jellemző képernyőjét mutatja, ha ráklikkel, akkor új lapon nagyban is megtekinthető. A program használata nagyon egyszerű, de itt van néhány gondolat, ami megkönnyíti azt.
A családfa eléréséhez a címsorba be kell írni: csaladfa.ibituba.hu
Amikor megjelenik az oldal, akkor egy adott személyre klikkelve lehet annak családfáját megnyitni. Ugyanerre az oldalra (a kezdő oldalra) a bal alsó sarokban levő "Rokonok" linkre klikkelve lehet bárhonnan visszatérni.
Egyes szintek (generációk) eltüntetése vagy megjelenítése a lapok tetején található plusz és minusz gombokkal lehetséges. A lap tetején mindig kijelzésre kerül, hogy kinek a családfáját látjuk (kihez viszonyítva, ki az a személy, akinek a szemszögéből vizsgáljuk) éppen.
Ez a családfa eredetileg id. Gregus Máté (Homoki Apostol) leszármazottait mutatta volna, azonban a program lehetőséget ad arra, hogy bármilyen mélységű és kiterjedésű fát kezeljünk rajta. Ezért az egyes ágakon más-más irányba haladva - ahol fel van töltve adatokkal - más családok fáit is megtalálhatjuk. Természetesen lehetőség van arra, hogy minden korábban rögzített személytől független, új családot is rögzítsünk a rendszerben. Jelenleg is vannak az oldalon olyan családok, akik semmilyen szinten nem kapcsolódnak más, ezen oldalakon rögzített személyekhez.
Ahhoz, hogy az itt levő adatokat módosítsuk, vagy új képet tegyünk fel, kérem, hogy küldjenek levelet nekem. Elérhetőségem a kapcsolat oldalon megtalálható.
Bárkinek, aki valamilyen módon kapcsolódik ehhez a családhoz, az adatait feltöltjük a rendszerbe, csak vegye fel velünk a kapcsolatot, és küldje meg az adatokat. Ha valakit sért, hogy ezen oldalon fényképek és adatok vannak, vagy bármilyen kifogása van, úgy kérem, hogy azt is jelezzék.
A következő adatokat tudjuk feltölteni: teljes név (előtag /pl. dr/, vezetéknév, második név, keresztnév, utótag /pl. prof/, becenév), neme /nő - férfi/, édesapja neve, édesanyja neve, születési ideje, születési helye /ország, település/, élő személy-e, halálának ideje, halálának helye /ország, település/, temető helye /ország, település/, hol élt vagy él /ország, település/, iskolái /vagy iskolai végzettsége, ki mit szeretne/, munkahelye vagy végzett munkája, hol dolgozik vagy dolgozott /ország, település, vagy más meghatározás/, egyéb megjegyzések és adatok, valamint feltölthető fénykép a személyről /ide nem fogunk személy helyett kiskutyát ábrázoló képet feltölteni, ez nem az a hely/.

Ha valaki id. Gregus Máté (apai dédnagyapám) családfáját egészben szeretné látni, akkor ehhez meg kell keresni a nevek között azt a Gregus Mátét, aki 1861.06.16-án született, majd az oldal váltása után nyomogassa a mínusz jelet, vagy használja ezt a linket.
Ha valaki Rostás János (anyai nagyapám) családfáját egészben szeretné látni, akkor ehhez meg kell keresni a nevek között azt a Rostás Jánost, aki 1906.09.04-én született, majd az oldal váltása után nyomogassa a mínusz jelet, vagy használja ezt a linket.